Pengikut

Rabu, 30 Disember 2009

Cuti-cuti Malaysia Ke Penang Lagi..

Tahun ni 3 kali saya dan keluarga bercuti kePenang iaitu pada bulan Jun , September dan Disember. Tak tahu kenapa memang happening Penang ni.  Hard Rock Hotel baru buka dan 3 kali pergi Penang Times Square masih on progress.Enjoy shopping di Queen bay Mall dan Plaza Gurney.

Hard Rock Hotel Batu Feringgi PulauPiangPenang Times Square
Makanan di Penang mengundang nostalgia citarasa. Nasi Kandar, cucur cicah, char koey teaw, meehoon sup penang dan lain-lain. Kita boleh cuba try makan pagi di Kg Perlis, Bayan Lepas P.Pinang. Makan tengahari di Teluk Bahang Pulau Pinang dan makan malam di Gurney Drive.
Sempat juga bawa anak-anak ke Pesta Pulau Pinang  sambil enjoy naik Top Gun, Rocket Space dan Kuda Pusing.

Selasa, 29 Disember 2009

Makan Kenduri Ke Sungai Besar Selangor

Makan kenduri... lagi, ke satu destinasi yang amat menarik iaitu Sg Besar Selangor. Tak sangka ada satu masakan yang cukup istimewa iatu masakan dari kulit lembu.Sedap!.On the way balik singgah gerai tepi jalan beli jagung dan mentarang (siput yng belum pernah makan lagi).

Sg Besar yang indah sawah padi jauh mata memandangmentarang sejenis siput laut

Singgah di Pasar Pasir Penambang dan gila tengok ikan dan pelbagai jenis hidupan laut yang baru naik dari laut. Kami beli 3 ekor belangkas Nak balik bakar dan makan telurnya. Beli udang besar, kekapis dan sekilo telur ikan mayong; nak masak kari.Mungkin ada masa nak datang sini lagi.Belangkas ;darahnya biru. Hanya belangkas betina sahaja yang boleh dimakan telurnya.
Isnin, 21 Disember 2009

Apa Ada Pada Rupa?

Rupa bersifat 2 Dimensi, rupa organik bersifat bebas dan dinamik, tidak bersempadan dan bersudut serta bersahaja dan ianya boleh dicipta secara spontan. Lebih baik hiasan rama-rama teknik kolaj dari membunuh rama-rama untuk dikeraskan dan dibingkaikan.

Khamis, 17 Disember 2009

Selamat Tahun Baru Hijrah 01 Muharam 1431

Dari Inderagiri hingga ke Parsi,
Belayar redup merentas Linggi,
Majukan diri tingkatkan prestasi,
Moga hidup lebih bererti.

Pinggan Ayan vs Pinggan Tin

Teringat zaman kanak-kanak makan dalam pinggan ayan sebab takut pinggan pecah. Sekarang anak-anak makan dalam pingggan corelle. Pernah pinggan corelle  'European Herbs' kesayangan saya pecah 3 keping ditolak kucing nasib baik saya sedang bercuti di Langkawi Rombongan Penanda Aras Guru-guru Kelas Rancangan Khas KRK dan Kelas Aliran Agama KAA Daerah Gombak.
Corelle 'European Herbs'


Rabu, 16 Disember 2009

Suasana Kampung -Warna Air -Cikgu Haron Mokhtar

Bila dapat sms dari Cikgu Haron Mokhtar hari ini teringat water colour panting yang dihasilkan beliau. Cikgu Haron ni memang rajin dan mempunyai studio pameran karya beliau di Kulaan Studio Sabak Bernam Selangor.
Hujung minggu ni saya dan keluarga akan ke Sg Besar Selangor kenduri kahwin.
 Saya juga meminati siri Atas Bawah karya beliau .Semoga cikgu Haron tak jemu berkarya. Selamat Bercuti.
Isnin, 14 Disember 2009

Hujan Oh Hujan - Katak Panggil Hujan.....

Hari ni pun hujan lagi di Rawang. Kata orang tua "Sediakan payung sebelum hujan".Teringat katak yang selalu buat okestra panggil hujan.Walaupun ianya binatang yang mengelikan tetapi saya tetap rasa katak amat unik kerana eja di depan dan belakangpun bunyinya sama KATAK.


 
 
Soft Toy
 

Recycle Packaging

Saya  amat tertarik 2  recycle packaging ni yang boleh dijadikan ABM tahun depan.
Isnin, 7 Disember 2009

Water colour panting


Saya baru beli water colour blok sale projek next year ABM. Water colur ni lambat prosesnya tapi bila dah jadi rasa memang puas hati.
 

 
 

YES


Rasanya shopping di kampung lebih berbalui-balui dibandingkan di KL. Saya dah beli baju sekolah dan dah buat persediaan back to school di Kuala Kangsar. Next week balik lagi kampung.

Khamis, 3 Disember 2009

Aktiviti Masa Cuti

Esok last student exam PSV Kertas 2 Seni Halus.Bertugas !.Malam boleh bertolak ke Kuala Kangsar. Boleh sambung kerja-kerja yang tertunggak. Balik kampung sambil duduk-duduk tu bolehlah jahit manik. Up-grade baju untuk next year.

 
 
 
 
Gambar ni sebagai rujukan sahaja.
kepada Pn Razani Yaakob sahabat baik saya di SMK Taman Desa 1
Selamat Bercuti dan Selamat Menjahit Manik

I'd Radher Have Roses... 

Biar Lambat Asal Siap-Kepada calon SPM 2009

Tahniah kepada pelajar yang datang ke kelas tambahan saya tadi 8.30-10.30 am. Doa saya semoga pelajar dapat melukis dengan baik. Biar lambat asal siap. 3 jam buat dengan sebaik mungkin. Jangan lupa bawa alat dan bahan.Selamat Berjaya dengan Cemerlang.

 


Rabu, 2 Disember 2009

My hubby - (Dr. Jones-Azizul Rahman Azizi) Favorites Movies- Indiana Jones

Movies' Indiana Jones kegemaran suami saya dan suami saya juga seorang illustrator dan creative head advertising agency.Beliau gemar karaktor hero Indiana Jones dan mempunyai semua koleksi DVD.


 
 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...