Pengikut

Jumaat, 23 Julai 2010

Soft Sculpture- Cup Cakes

Masih bercerita tentang cup cakes yang menjadi soft sculpture. Sapu tangan sebagai door gift dan hiasan. Walau bagaimanapun cup cakes menjadi trend masa kini sebagai pengganti  hantaran dan kek hari jadi.

Jumaat, 16 Julai 2010

Cup Cakes-Pembungkusan Kreatif

Kek Cawan kini menjadi trend sebagai hadiah / menggantikan 'kek paun' yang besar. Ianya mudah di makan dan tidak membazir. Pembungkusan antara kepentingannya adalah mudah dibawa, terjaga kebersihan produk terutama makanan, mengawal keselamatan dan fizikal barangan daripada rosak, mudah di simpan serta dapat memelihara mutu produk.

Jumaat, 9 Julai 2010

Catan -Pokok Pemandangan Ruang Terbuka

Lukisan yang berjaya seharusnya menunjukkan keadaan ruang terbuka berpandu grid perspektif yang betul. Pengolahan garisan berjaya menimbulkan kesan bentuk, jalinan dan ton warna. Setiapa hasil karya hendaklah kemas,bersih dan menarik.
Jangan lupa proses lorekan berasaskan sumber cahaya. Beri perhatian kepada bahagian yang cerah dan gelap.

Ahad, 4 Julai 2010

Gula

Kurangkan gula dalam minuman dan tambahkan gula dalam senyuman.

Bunga Kering Terapi Minda

Walaupun negara tiada 4 musim, yang ketara musim hujan dan musim panas. Bunga boleh dipetik pada waktu pagi sebelum ianya dikeringkan dengan cara digantung tangkai dan bunga kebawah. Hindarkan dari cahaya ataupun terbalikkan bunga dan luruskan batang bunga untuk disimpan di dalam buku tebal. Tujuan pengeringan bunga di tempat gelap supaya warna bunga kekal. Banyak idea boleh dihasilkan dengan bunga kering sebagai terapi minda. Ok layan........hobi ini.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...