Pengikut

Ahad, 16 Januari 2011

Brain & Brawn Communication Sdn Bhd. -Ziarah kali terakhir


Pada 26 November 2010 yang lalu genap pemergian almarhum suami saya Azizul Rahman B Azizi 60 hari. Saya dan anak-anak megambil keputusan ziarah office suami Creative Director/creative Head di Brain & Brawn Communication Sdn Bhd di Rampai Business Park Wangsa Maju Kuala Lumpur buat kali terakhir mengambil barang-barang peninggalan arwah. Sedih dan pilu.
Semoga Allah permudahkan segala urusan keluargaku. Tiada apa-apa yang istimewa kerana kami cuma menerima slip tunggakan hutang yang dihalalkan(Tanpa pengetahuan arwah), barang-barang berupa diary dan beberapa painting. Sekali lagi arwah suami saya tidak buat apa-apa perjanjian black & white. Pada 15.01.11 saya menerima surat kompaun SSM: Apakah status suami saya?
Semasa balik anak-anak saya diberi wang sedekah RM50 drp En Yasry Hisham sahabat suami sejak kecil.

Ahad, 9 Januari 2011

Menara Optical Rawang TQ

Tahun lepas saya buat cermin mata Vx Psysio 1.5 360 darjah  di Menara Optometry Centre Sdn Bhd Jln Bdr Rawang kerana dah masuk 40 something mata kian rabun (mungkin sebab selalu menangis kut). Tahun 2011 Menara Optometry call supaya datang mengambil hadiah dari cabutan bertuah. Alhamdullilah tak sangka saya dapat NIKON Coolpix L21 Pink. Siapa nak bagi free kalau tak kerana bertuah. Terima Kasih. Tahun ni saya masih jadi kekal Ketua Penasihat Kelab Fotografi SEMEKAR since 1999. Amat teruja pelajar yang jadi ahli lebih 200 orang.


Back to School 2011

Rasa macam tak cuti sekolah!.  Saya dan anak-anak dah mula ke sekolah pada 3.1.2011.
Penat sebagai Penyelaras Tingkatan 4, Guru Pusat Sumber Sekolah- Perpustakaan, Guru Pend. Seni Visual Tingkatan 5, 4 dan 3 dan lain-lain jawatan lagi. Sebelum ni sibuk dengan persediaan  barang-barang anak-anak kembali ke sekolah. Terima kasih kepada kakak-kakak ipar yang sedekah wang persekolahan anak-anak. Terima kasih juga sahabat baik suami saya En Mail dan keluarga menyumbangkan buku tulis untuk Asyiqin.
Terima kasih Hjh Halimah yang sedekahkan beras dan lain-lain pada 10 Muharam lalu. Sesungguhnya saya harus menerima hakikat bahawa saya kini hidup sendiri bersama anak-anak. Sedihnya.............Kepada semua yang masih mengingati dan masih bertahlil buat almarhum suami saya dan kami sekeluarga; Doa kami hanya Allah sahaja yang yang dapat membalasNya. 4.1.2011 dah 100 hari suami saya meninggalkan kami.

Sabtu, 1 Januari 2011

Forty Something

           
           Persediaan adalah perkara yang paling utama bagi menghadapi peningkatan usia. Dalam meniti usia kita perlu menambah pengetahuan mengenali diri dan Pencipta. Dengan ini kita dapat meningkatkan keimanan kepada qada dan qadar Allah disamping meningkatkan ilmu dalam bidang pemakanan dan gaya hidup sihat.
           Fenomena ini sebagai bukti nyata bahawa kehidupan kita adalah sementara (fana) dan berlawanan dengan sifat Allah yang kekal (baqa'). Penuaan sebagai satu ujian Allah terhadap redha dan syukur. Kita sebelum ini telah diberi peluang untuk muda. Sebenarnya jangka hayat adalah proses pematangan.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...