Pengikut

Sabtu, 22 September 2012

Raja Syariman Bin Raja Azzidin -Berhari Raya di Rumah Sahabat Lama

Raja Syariman Bin Raja Azzidin



Saya dan arwah suami adalah sahabat Raja Syariman sejak kami di Uitm Shah Alam. Pada hari raya kedua saya membawa anak -anak menziarahi sahabat lama kami. di Bukit Chandan Kuala Kangsar Perak.
Anak-anak saya amat teruja semasa melawat arca '

Kami diajak melawat bengkel arcawan; Raja Syariman. Anak-anak saya amat teruja melihat arca dengan pelbagai aksi silat untuk tempahan Muzium Negeri Pahang. Arca ni belum siap kalau siap warna nya akan bertukar dari silver ke copper (tembaga)
Bergambar kenangan
Bergambar kenangan lagi, Suasana dalam rumah Raja Syariman ni  sejuk dan nyaman.

Anak saya Aiman Asyran Binti Azizul Rahman juga telah memilih Raja Syariman sebagai Tokoh Seni Arca assignment nya.
TQ Raja Syariman, Bonda dan keluarga  kerana memberi kerjasama dan layanan mesra semasa anak saya dan kawan-kawan dari UiTM Seri Iskandar ketika datang kerumah tempohari..
Sebelum balik anak saya Aiman Hakeem bertanya tentang motorsikal berkuasa besar, Raja Syariman membawa kami melihat antara koleksi motosikal beliau. Macam cerita 'Batman  & Robin'
TQ Raja Syariman.

Ahad, 16 September 2012

Berkumpul dan Beraya-Bukit Chandan Kuala Kangsar Perak

Selain Allah, hanya keluarga yang kita ada dalam dunia ini . Keluarga tempat kita berlindung dan keluarga tempat kita memohon sokongan dan bantuan di saat sukar.Ingat pepatah lama 'Air di Cincang Tak akan Putus'. Raya kali ni meriah dengan daya usaha Mak Yong dan Mak Yang make over rumah dengan tiles yang berbeza di setiap ruang dan warna juga pelbagai di setiap dinding.
Last berbuka di malam raya tahun ini dengan pelbagai juadah selepas bertahlil kepada arwah-arwah. 
Hari Raya kembalikan kita mengenang kepada kepentingan keluarga, besarnya pengarauh dan kehadiran mereka di dunia ini.

Beraya Kita......dalam Merdeka

Menyambut Lebaran saat paling istimewa dan sempurna untuk bertemu sanak saudara dan merapatkan siratulrahim juga bermaaf-maafan.Dua tahun saya dan anak-anak berhari raya tanpa Almarhum suami tercinta yang telah kembali kerahmatullah pada 19 Syawal.Saya dan anak-anak cuma berhari raya di Bukit Chandan Kuala Kangsar Perak berkumpul dan menziarahi keluarga sebelah arwah suami. Kami berkesempatan menziarahi rumah Tukang Sebu/Tukat tekat Benang Emas Hjh Azizah di Kg Pdg. Changkat, YAM Prof. Dato'Raja Zahabuddin Bin Raja Yaakob  di kediaman beliau depan istana dan rumah Pengarca terkenal / Sahabat lama di Uitm Raja Syariman Bin Raja Aziddin selain menziarahi jiran-jiran dengan juadah yang tidak serupa dan tidak sama di setiap rumah.Tanpa ziarah menziarahi tiada ertinya raya kita. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...