Pengikut

Selasa, 12 Februari 2013

Kajian Rekaan Seni Visual 2611/3 -2013

senivisual1.blogspot.com
Soalan Kajian Rekaan Seni Visual tahun 2013bagi calon SPM telah pun keluar, ini masanya guru-guru PSV perlu membantu para pelajar memilih 1 daripada 9 tajuk kertas 3 ini. Masa melaksanakan kerja kursus ini bermula Februari hingga Julai 2013. (calon SPM wajib melaksanakan kerja kursus ini jika tidak melaksanakan kerja ini akan dianggap tidak hadir bagi mata pelajaran PSV).
Saya memilih 3 tugasan dari 9 tugasan pilihan. Selalunya cikgu yang seronok siapkan paper work nak buat lagi cantik dari student.Baru student akan rasa tercabar dan akan cuba buat yang terbaik.
Soalan pilihan Tugasan 1  Reka bentuk Industri Jet Pejuang carian google/yahoo images : jet pejuang /jet fighting

                        Tugasan 2 Seni Halus Arca Mobail carian google/yahoo images :arca mobail/mobile scupture, sea creature mobile Hidupan Laut / sea creature.

                        Tugasan 7 Komunikasi visual Pengiklanan :Papan peraga 3D : carian google/yahoo images;Papan peraga/ display rack design,buah-buahan/fruits,pilihan buah mengikut jus pilihan cth; buah mangga, packaging design.

Sebenarnya ada beberapa tugasan yang menarik seperti tugasan 3 landskap persekitaran, tugasan 6 ilustrasi buku cerita kanak-kanak 3D  dan tugasan tugasan 8 Komunikasi Visual Iklan Kalender Meja 3D. Sebagai guru kita juga perlu tepuk dada ingat kemampuan pelajar kita.  Kalau satu kelas pilih hingga 4 tugasan pening pula cikgu nak menguruskannya.

2 ulasan:

noor rafida berkata...

cikgu macam mna nak cari koleksi muka taip untuk tugasan 7 ?

puteri niniey berkata...

muka taip biasa pilih dr word ms office je

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...