Pengikut

Sabtu, 29 Mei 2010

Batik digital Batik Dimensi Baru

Batik Digital batik series are designed exclusively by combining traditional chanting technique with digital printing making it unique and making you be the sole model of the design.The Digital Batik Series- are design to highlight the details of the motives.The Digital Batik  - are designed for the young ones and those who are young at heart.
Batik Digital Crape ini amat selesa dan sememangnya cantik.
Selasa, 25 Mei 2010

Mural - Lukisan dinding

Mural lukisan dinding. Penat memikirkan tugasan baru (mural luar pagar sekolah) Masih belum ada idea lagi.

Selasa, 18 Mei 2010

Katil Selesa Tidur Lena

Lebih baik suasana bilik digelapkan sewaktu hendak tidur, elak menonton televisyen sebelum tidur. Fungsi katil hanya untuk tidur, bukan tempat menyiapkan kerja-kerja sekoah/pejabat. Tetapkan masa untuk tidur dengan membaca bahan ilmiah.
Saya merenung lama peringatan untuk tidur sempurna dari sebuah artikel majalah Anjung Seri, Ada kewajarannya namun itu yang lazim kita ingkari. Amat jarang kita berehat dengan berbaring-baring di atas katil sambil bersembang/mengelamun.Yang paling kerap berlaku melabuhkan badan di atas katil kerana KEPENATAN berkerja seharian.
Bak kata pelukis terkemuka Itali Leonardoda Vinci,"a day well spent procures a happy sleep...."

Isnin, 17 Mei 2010

Selamat Hari Guru 2010

Terima kasih ucapan "Selamat Hari Guru" dari blogger, cikgu-cikgu dan rakan-rakan sepejuangan, pelajar-pelajar serta sesiapa yang mengenali saya. Rasa dihargai dan terharu.
Kepalang menjadi guru ,sebutir pasir dijadikan intan, seketul batu dijadikan berlian,
Sekelas murid dijadikan insan, Semoga Allah memberkati dan meredhai kita,
Selamat Hari Guru


Sabtu, 8 Mei 2010

BBQ Kambing - Taman Rawang Perdana Rawang Selangor

Taman Rawang Perdana Rawang adalah sebuah kawasan perumahan yang terletak berdekatan bandar baru Rawang.Surau Nur Ikhwan atau dikenali surau bbq kambing; turut menerima tempahan. Kini tuan-tuan dan puan-puan juga dapat menikmati bbq kambing yang diusahakan oleh En Helmi. En Helmi boleh dihubungi melalui no telefon 012 9332709 atau boleh melayari laman sesawang www.bbqkambing.blogspot.com

Jumaat, 7 Mei 2010

Kolaj Mozek

Kolaj adalah seni potong, koyak dan tampal. Jika bahan di tampal dan di susun secara terancang ianya akan menimbukan kesan objek yang menarik. Seni ini diperkenalkan oleh Pablo Picasso di Eropah semenjak tahun 1800 lagi. bahan yang biasa digunakan ialah carikan kertas berwarna,keratan akhbar, kepingan zink, perca kain dan kepingan /bahan yang nipis dan lain-lain.


Selasa, 4 Mei 2010

Happy Birthday My Unfroggetable Hubby

Selamat Hari Lahir Semoga diberkati Allah sentiasa dalam rahmatNya. Dikekalkan jodoh hingga akhir hayat. Dipermudahkan segala urusan ,murah rezeki dan berjaya dalam kehidupan dunia dan akhirat. Amin.

Sabtu, 1 Mei 2010

Selamat Hari Pekerja -Rihat Jiwa dan Minda; Wing Chair

Selamat Hari Pekerja. Malaysia. Rihat jiwa dan minda bila dapat terlelap sekejap atas wing chair. Saat yang tak dapat disampaikan dengan kata-kata lupa kerja dan lupa dunia. Tetapi.....income tax belum e-filing lagi.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...